25 Mayıs 2010 Salı

Muzlu pasta yapıyorum.(Milli oluyorum bu konuda ha gayret)

Malzemeler

1 paket muzlu puding
3-4 su bardağı süt
24 adet petibör bisküvi
2 adet muz
Hazırlanışı
Puding üzerindeki tarife göre hazırlanır. Temiz bir poşet, (buzdolabı poşeti veya strec film)ıslatılıp tepsiye serilir, üzerine puding dökülür, pudingin üzerine bisküviler üç sıra halinde dizilir. Tekrar puding dökülür, geri kalan bisküviler dizildikten sonra yine puding dökülür. Ortadaki bisküvinin üzerine muz koyulur. Kenarlarındaki bisküviler, poşetiyle beraber yukarıda birleştirilerek üçgen şekli verilir. 2-3 saat dolapta bekletildikten sonra dilimlenerek servis yapılır

Yorumum:Tarifi gayet basit gözüken aynı zamanda sıcak yaz akşamlarında serinleyebilmek için iyi bir seçim diye menümde yer alıyor.
Belki tam olmıycak belkide maliyet-fayda da en düşük verimi alabilirm ama bugün yemek yapmayı düşünmek bile bambaşka bir zev.
 
Kolay gelsin bana umarım ortaya pasta gibi bir şey çıkar , belkide ilerde Havuclu tarçınlı kek yaparım:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder